Pentru voi, cadrele didactice

Pentru aceia dintre voi care sunteți cadre didactice, plănuiam mai de demult să vă scriu. Iată că am întârziat nepermis de mult. Am totuși o veste bună pe care v-o împărtășesc aici: un proiect foarte frumos și finanțat, deci gratuit pentru voi, a ieșit de curând la lumina zilei. Numele lui este Susține cultura în educație și cuprinde, printre altele, și o sesiune de formări gratuite pentru cadre didactice în această perioadă (până în iunie) și adresate artiștilor și altor operatori culturali (în toamnă). La acestea trebuie să vă înscrieți în prealabil, iar pentru prima dintre formări care va avea loc în București (a se vedea imaginea de mai jos), data limită este … mâine. Vestea bună este că vor fi și altele și nu numai în București, ci și în alte orașe mari din țară.

11034222_1572534416322425_1891250916908293456_n

Pentru prima formare, de pe 28-29 martie, aveți apelul cu toate informațiile necesare aici.

Vă recomand cu căldură să participați la oricare dintre sesiunile de formare! Sunt multe avantaje, unul dintre ele este că puteți crea legături cu persoane care să vă ajute în dezvoltarea profesională, puteți deci să vă împrieteniți profesional și de aici se pot crea lucruri minunate. De asemenea puteți face parte dintr-o inițiativă frumoasă și complexă, veți afla lucruri noi, veți asculta abordări noi/diverse pe tema culturii în educație, veți auzi cu siguranță lucruri care să vă inspire la clasă și puteți face toate astea gratuit.

Cu bucurie, vă anunț că fac și eu parte din acest proiect, dar ponderea mea se va întâmpla la toamnă. Voi scrie și aici despre acest lucru, la momentul potrivit.

Despre proiectul Susține cultura în educație, un mic extras de pe site-ul organizatorilor:

Proiectul Susține cultura în educație își propune să susțină realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educațională în România prin dezvoltarea unei rețele de profesioniști și organizații și a unor resurse despre practici și politici publice în domeniu.

Credem în beneficiile participării la actul cultural de la o vârstă tânără și în importanța acumulării critice a unui capital cultural semnificativ pentru fiecare individ și pentru comunitate.

Dorim să aducem activitatea culturală în viața mai multor copii și tineri din România, prin întâlniri directe cu artiști și profesioniști din domeniul cultural, prin contactul cu creația artistică și patrimoniul cultural. Aceste întâlniri vrem să aibă loc acolo unde copiii trăiesc și învaţă și lansăm o provocare atât mediului cultural, cât și școlilor să imagineze și dezvolte programe adaptate prezenței culturii în educație.

Suntem inspirați de programe de susținere a culturii în educație, cum este Rucsacul Cultural din Norvegia, și vrem să învățăm din experiența lor de peste 10 de ani.

Ne propunem să sprijinim artiști și organizații culturale să își dezvolte publicul, iar cadrele didactice să descopere cum, prin parteneriate creative, își pot atinge mai bine obiectivele educaționale.

Mai jos, echipele de formatori ale proiectului:

11021318_1566389123603621_8859582830135516307_o (1) 11021514_1566389403603593_1893461806845381500_o

Succes doritorilor!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Felurite, ticluite, iscusite. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s