Aston și patru pietre inimi

Azi vă scriem iarasi poveste despre poveste: una care înduioșează, uimește prin asemănare, eliberează, iar pe noi, familia iubitorilor de pietre ne face sa ne simțim chiar mândri, de parcă Lotta Geffenblad ar fi scris Pietrele lui Aston special pentru noi.

IMG_20141106_123308

De cand ne stim, noi, cei mai mari ca vârstă ai casei, strângem pietre de peste tot, avem pietre aduse din Asia si Africa și cam din toate locurile pe unde ne-au umblat picioarele. Le ținem în cutii sau săculeți și fiecare își va pune amprenta asupra casei noastre la timpul cuvenit, afară sau înăuntru. Vara trecută am avut chiar surpriza să găsim în vacanță fiecare câte o piatră-inimă, așa că ne-am întors acasă cu patru pietre inimi, foarte fericiți, mai ales că fiecare este diferită, ca și noi.

Pentru că metehnele se moștenesc și ele, una dintre ocupațiile preferate la mare a fost să căutăm, să descriem și să ne jucăm cu pietrele. Dar mai ales să le punem în portbagajul mașinii, așa că, până la întoarcere, am strâns cam o roaba de pietre 😀 Dar pentru că, spre deosebire de Aston, chitara noastră nu are cutie, am decis să le folosim imediat pentru a face o bucată de alee în curte.

Ca și Aston, nu suntem indiferenți în privința lor: le spălăm, le așezăm printre flori sau pe rafturi și, mai nou, ne-am gândit să le și desenăm, ceea ce va recomandăm și vouă: este foarte plăcut și, pentru ca au ieșit ca niște mici bijuterii, probabil vor fi dăruite.

Pentru că se apropie ocazii frumoase de făcut daruri celor dragi, vă recomandăm cartea Pietrele lui Aston, o poveste de dragoste pentru copii.

Iată ce scrie autoarea cărții, scriitoarea suedeză Lotta Geffebblad: „Este o mare bucurie să spui povești! Orice se poate întâmpla într-o carte ilustrată. Te poți folosi de culori, de forme, de intrigă sau de sentimente pentru a te juca într-un mod captivant, în deplină libertate. Este minunat să fii cel care deschide altora poarta către minunata lume a cărților ilustrate, fie citind povești copiilor, fie ca autor de cărți.”

Si cum toamna este anotimpul bețelor, vă invităm să citiți povestea lui Aston și să o continuați.

Pietrele lui Aston, Lotta Geffenblad, editura Cartea copiilor, 2014

Reclame
Acest articol a fost publicat în Carticele, Recomandari și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s