Cum faci un muzeu sa vibreze?

Întâi de toate, bine ați revenit din vacanță! M-am bucurat să văd că ați trecut pe la noi și astă vara. Printre picături, am strâns lucruri de povestit și de făcut pe care vi le vom trimite în curând.

Între timp însă, aș vrea să vă povestesc despre un proiect foarte drag pe care l-am pregătit în vara această și care vă este destinat dacă aveți prunci între 2 și 6 ani. Se numește Muzeul vibrează și este un program de educație muzeală bazat pe muzică și mișcare creativă la Muzeul George Enescu din București. Casa din copac are o soră mai mare și mai harnică, pe nume Asociația Da’DeCe, pe care unii dintre voi o știți foarte bine și care pentru mine este un loc unde unde lucrez, unde creez, unde construiesc și învăț.

De data aceasta, conceptul l-am creat într-o echipă măricică, formată din doi educatori cu expertize oarecum diferite, un muzeograf și doi muzicieni. Iar ce-a ieșit vă invit să vedeți. Este un program educativ complex care îmbină interogarea obiectelor ce au aparținut compozitorului aflate în muzeu cu elemente de educație muzicală și de mișcare creativă. Copiii și părinții deopotrivă vor fi implicați în tot felul de jocuri: reproducerea unor sunete muzicale cu ajutorul corpului, o scurtă audiție, jocuri de recunoaștere a timbrului muzical și (chiar) multe altele. Copiii vor fi fermecați cu siguranță de experiența pe care o vor trăi la muzeu, mai cu seamă pentru că multe dintre jocuri sunt corp la corp cu propriul părinte sau pentru că ascultă muzică live la pian sau flaut, pentru că el însuși face muzică sau pentru că se simte și se mișcă liber într-un muzeu. Iar muzeul va vibra prin sunet, culoare și mișcare, dar mai ales prin voioșie.

Sâmbăta trecută a avut loc programul pilot de la care sunt cele câteva fotografii de mai jos, iar sâmbăta viitoare îl lansăm pentru public.

Să îmi spuneți negreșit cum a fost!

Joc cu folos!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Afara, Articole, Recomandari și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s