Jocuri de atentie pentru copii mari

PayAttention_smallDupa o lunga pauza, iata-ne din nou cu ferestrele deschise spre voi. In tot acest timp, am fost harnici, am strans multe lucruri bune din care va vom impartasi si voua si am mai crescut :).
De asemenea, eu am inceput sa recitesc unele carti din liceu pe care le-am gasit mult mai interesante decat le gaseam atunci. Un exemplu este manualul de psihologie :). Ce pierdere de timp pentru un copil de 15-16 ani sa memoreze lucruri pe care abia mai tarziu le va descoperi interesante. Si, de aici o intrebare si ea foarte interesanta: mai intai practica sau mai intai teoria? Ce pareri aveti?
Pana una alta, am sa va dau trei sugestii de jocuri-exercitii pentru exersarea atentiei, jocuri dezvoltate dupa sugestii gasite in acest manual. Potrivite copiilor de peste 8 ani.

Profesii si calitati
Alegeti cateva profesii din aria preferintelor copilului si discutati impreuna cu el despre ce calitati ale atentiei necesita acestea. Pornind de la discutie, rugati-l sa realizeze desene graitoare.

Din manual

Alegeti un manual dintre cele folosite la scoala si deschideti-l la intamplare. Rugati-l pe copil sa va spuna ce ii atrage atentia la o prima vedere. Discutati despre importanta prezentei acelui element in pagina si in demersul educativ. Pentru a problematiza un pic, rugati copilul sa isi imagineze un alt mod de a prezenta respectivul continut, eventual faceti si un desen. Repetati. (Ce minunat feedback ar fi pentru un autor de manuale.. )

A venit primavara

Un joc de atentie si concentrare foarte bun si foarte amuzant. Il pot incerca toti membrii familiei: incercati sa numarati cat mai departe, mai intai pana la 10, apoi pana la 20 si asa mai departe in timp ce scrieti propozitia „A venit primavara”.

Si ca sa si teoretizam putin si, de asemenea, sa intelegem mai bine de ce in practica uneori lucrurile nu stau cum vrem noi, iata cateva idei:

Concentrarea atentiei depinde de respectarea unor factori precum:

– importanta activitatii desfasurate: cu cat este mai importanta activitatea pentru copil, cu atat se va concentra mai tare;

– interesul copilului pentru acea activitate;

– cu cat activitatea este mai bine structurata, cu atat copilul va fi mai atent;

– antrenamentul special de rezistenta la factorii perturbatori.

Articol inspirat din lectura Manualului de psihologie pentru clasa a X-a, scoli normale si licee, de Mielu Zlate, Paul Popescu-Neveneanu si Tinca Cretu, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1997.

Muuuuuuuulte alte jocuri, pentru aproape toate categoriile de varsta, gasiti in camera noastra de joaca!

Joc cu folos!

Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua! și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Jocuri de atentie pentru copii mari

  1. Pingback: Jocuri de atentie pentru copii mari | GoKID - Activitati, evenimente si cursuri pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s