Cercul tactil – joc pentru copii de peste 6 ani

Astazi va mai trimitem un joc pe aripile timide ale unui vanticel de toamna. Jocul se adreseaza copiilor mai mari de 6 ani si este un joc de grup. Poate fi jucat la gradinita, la scoala, la petreceri, in familie sau cu prietenii.

Pentru acest joc aveti nevoie de un saculet si vreo 20 de obiecte diferite intre ele, recognoscibile tactil, dar totusi surprinzatoare. Obiectele vor fi alese fie de un adult care ii coordoneaza pe copii, fie de un copil care va fi desemnat conducatorul primei ture. Ceilalti copilasi vor sta asezati in cerc cu mainile la spate. La semnalul conducatorului obiectele vor fi scoase unul cate unul din sac si puse in mainile copiilor astfel incat ele sa circule de la un jucator la altul, fara a fi vazute si, dupa ce fiecare copil le-a pipait, ele sa se intoarca in saculet.

La sfarsit fiecare copil va enumera obiectele pe care le-a recunoscut, eventual in ordinea in care au fost date. Castiga cel care a recunoscut si retinut cat mai multe obiecte si, drept rasplata, va conduce urmatoarea runda, alegand alte obiecte.

Joc cu folos!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s