Povesti din sunete – joc creativ pentru copiii de peste 6 ani

Unul dintre jocurile noastre preferate chiar acesta este.

Copiii il pot juca fie intre ei intr-un grup mic sau mare, fie acasa, in familie. Se aleg de comun acord cateva sunete: sunet de pasare, fluierat, pocnit din degete, tropait etc. Separat, fiecare jucator isi va construi o poveste in care sa includa aceste sunete dupa bunul plac. Fie o va scrie, fie nu. Insa la sfarsit o va prezenta in fata celorlalti jucatori.

Se poate juca si sub forma de concurs, dar dat fiind ca e vorba de liberul frau al imaginatiei fiecaruia, nu as incuraja aceasta abordare. Varianta simpla a prezentarii mi se pare suficienta. S-ar putea face la sfarsit, ca parte practica, un carnetel cu toate povestile care sa fie pictat, scris, impodobit de creatori sau un filmulet pe care sa il pastrati ca amintire.

Joculetul acesta foarte drag noua incurajeaza si dezvolta creativitatea (la orice varsta), increderea in sine si capacitatea de redare a unei creatii proprii in fata unei audiente, imaginatia si voia buna. Speram sa il jucati cu placere oriunde!

Vacanta folositoare si jocuri la fel!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua! și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s