Dirijorul si orchestra – performance pentru copiii de peste 5 ani


Un joc de grup, pentru copiii mai maricei. As zice chiar indrumati de un adult, mai ales daca jucatorii au 5-6 anisori. Este vorba de o activitate de improvizatie, excelenta pentru dezvoltarea abilitatilor de lucru intr-un grup, de ascultare atenta a sunetelor din jur si de sincronizare cu acestea. Jocul dezvolta si creativitatea participantilor, in masura in care fiecare dintre ei trebuie sa isi aduca contributia personala in crearea unei anumite atmosfere.

Iata cum se desfasoara: se alege un ‘dirijor’, restul jucatorilor fiind ‘orchestra’. Apoi se alege o tema, de exemplu: traficul din oras, sunetele padurii, o furtuna, marea etc. Fiecare jucator isi imagineaza un sunet sau mai multe potrivit/potrivite pentru a crea atmosfera respectiva. Se va consulta cu ceilalti jucatori in asa fel incat sa nu aleaga aceleasi sunete. Dupa aceea vor discuta un pic punerea in scena: daca „performance-ul” trebuie sa inceapa cu un anumit sunet sau daca e nevoie de o anumita ordine a sunetelor, care dintre sunete trebuie repetate in continuu etc. Dupa discutiile de concepere, se poate trece la treaba: dirijorul va sta in fata tuturor si va avea rolul de a le indica intrarea in scena, urcarea sau coborarea tonului, oprirea si repornirea etc. Se va repeta de mai multe ori si apoi se va da o reprezentatie 🙂

Finalizarea jocului ar putea fi facuta in fata unui public sau ar putea fi inregistrata.

Ideea acestui joc mi-a venit rasfoind cateva pagini de aici: http://dramaresource.com/, un site cu foarte multe resurse educative in ceea ce priveste educatia prin teatru si improvizatie.

Joc cu folos!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua! și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s