Programe educative despre martisor in gradinite

Desi nu pare, se apropie 1 martie. Vom purta martisoare si ne vom gandi poate la cele douasprezece cojoace ale Babei Dochia si la suratele ei temute. Si poate apoi la Martisor, un baiat cam controversat odinioara ca si acum. Caci pare ca i s-a pierdut urma.

Noua ne este mai usor. Oamenii mari au si ei niste avantaje. Asta pentru ca au mai multe repere. Dar pentru mine cel mai bun, frumos si util dintre toate este tot copilaria, copilaria mea care s-a intamplat demult si la tara, fara plastice bombastice. Dar ce s-o ascunde oare in capsoarele cele mici si scrutatoare ale pruncilor de azi? Sclipici, multe culori stridente, flori artificiale, ambalaje plasticoase, animalute, inimioare, personaje din desene animate agatate de un snur rosu cu alb?? Cate-n luna si in stele!

Si totusi ramane un obicei frumos daca stii sa il dezbraci de prea multele ambalaje si sa il privesti in ochi pe Martisor si pe celelalte personaje din povestea lui. Asta se intampla, de exemplu, cu ajutorul asociatiei De dragul artei care organizeaza in aceasta perioada, la cerere, programe de educatie creativa in gradinite avand ca tema: Povestea Martisorului. Programele sunt adaptate varstelor mici si sunt alcatuite dintr-o parte de poveste si joc si o alta parte de atelier. In prima un educator muzeal spune povestea lui Martisor intr-un mod animat, cu ajutorul unei marionete si a diverselor materiale sau obiecte care apar in poveste nu neaparat familiare copiilor: lana, fus etc. Apoi urmeaza joaca prin care copiii inteleg cum a aparut si cum s-a dezvoltat traditia martisorului. Iar la final, cei mici mesteresc martisoare din materiale naturale.

Aici gasiti detalii despre preturi si programare.

Alte articole despre programele asociatiei De dragul artei:

In luna februarie, educatie creativa la gura sobei

Chipuri de sarbatoare pentru copii de la 2 la 6 ani

Ite de poveste

In cautarea lui Mos Mogos si in luna octombrie

Programe educative pentru copii de la 2 la 6 ani

Joc cu folos!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Afara, Recomandari și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s