Chipuri de sarbatoare pentru copii de la 2 la 6 ani

Luna aceasta am reusit sa va dau de veste cam tarziu, dar totusi nu prea tarziu despre ce puteti face in Bucuresti cu copii de la 2 la 6 ani. Ei, bine, se anunta un ultim week-end pe 2011 foarte bogat: povesti, colinde, jocuri despre chipuri din icoane, despre Craciun, totul finalizat cu o expozitie cuprinzand lucrarile celor mici.

Asociaţia De dragul artei propune în luna decembrie în Muzeul Naţional al Ţăranului Român un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani care se va finaliza cu o expoziţie: Chipuri de sărbătoare.  Expoziţia va avea vernisajul duminică, 18 decembrie, ora 17.00 în Muzeul Ţăranului Român.

Programul propune două tipuri de activităţi: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. Muzică, joc, poveste şi descoperire în familie şi în grup, prin imagini maiestrit pictate şi prin experienţa personală a copilului în raport cu mama sa, iată ingredientele programului.

În sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care îi reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul se vor propune jocuri şi activităţi care vor face referire pe de o parte la evenimentul sărbătorit de Crăciun, naşterea lui Iisus, şi, pe de altă parte, la propria experienţă a copilului în raport cu mama sa.  Astfel, familiile vor fi invitate să identifice detaliul semnificativ dintr-o icoană, cei mici împreună cu mama urmând să imite gesturile şi mimica observate în icoană şi să compare impostarea personajelor cu cea din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aducă: mama cu bebeluşul în braţe. Cei mai mari vor face schiţe după icoane iar totul va fi agrementat de un colind şi de povestea Crăciunului într-o atmosferă de sărbătoare.

Un alt articol despre programele de educatie creativa de luna aceasta organizate de asociatia De dragul artei, puteti sa cititi in ziarul Adevarul.

  • sâmbată, 17 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
  • sâmbată, 17 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
  • duminică, 18 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
Mai multe detalii despre inscriere, pe site-ul asociatiei: http://www.dedragulartei.ro.
Iar daca doriti sa vedeti mai multe fotografii de la programe, vizitati si pagina de Facebook.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Afara. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Chipuri de sarbatoare pentru copii de la 2 la 6 ani

  1. Pingback: Programe educative despre martisor in gradinite | Casa din copac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s