Doua jocuri pentru copii de 5-6 anisori

Doua jocuri potrivite spre a fi facute (in casa, in curte sau pe drum) impreuna cu mama, tata, bunicul sau bunica, fratii sau pisica (mai mari). Jocuri pentru dezvoltarea si exersarea simtului de orientare, al echilibrului, al limbajului si imaginatiei si al bunei dispozitii.

Garajul

Asezati pe podea o foaie de hartie, sa zicem A3, apoi din ce in ce mai mica. Presupuneti impreuna ca hartia simbolizeaza un garaj si rugati copilul sau copila sa conduca o masinuta de jucarie pana cand se incadreaza perfect in interiorul garajului. Apoi legati-l/-o la ochi si rugati-o sa faca acelasi lucru venind de la o distanta de cativa metri si ghidat/ghidata fiind doar de indicatiile dumneavoastra: „Mai la stanga!”, „Mai la dreapta!” etc.

Lantul ideilor

Porniti de la o propozitie simpla care sa descrie ceva familiar din experienta copilului, de exemplu: „Am vazut in bucatarie castronelul bleu.” Copilul trebuie sa continue cu o alta propozitie legata de prima. Si continuati tot asa pana cand legati fir de fir de poveste.

Joc cu folos!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!, Varstele copiilor: trasaturi si activitati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s