Cateva jocuri pentru pruncii de 2-3 anisori

Joculete sugubete, pentru serile obosite ale parintilor, antrenante oricand pentru prunci. Iar daca va chemati si prietenii de joaca, va fi chiar distractiv.

 

Reflexe in oglinda

Luati pruncul pe genunchi si asezati-va capul deasupra capului sau in fata unei oglinzi in care sa va puteti privi bine amandoi. Apoi explicati-i ca trebuie sa se comporte ca si cand ar fi imaginea dumneavoastra din oglinda. Trebuie deci sa repete cat mai repede aceleasi gesturi si sa mimeze aceleasi atitudini. La fel ca o imagine refectata in oglinda.

Unde s-a ascuns?

In timp ce v-ati trimis pruncul la o scurta plimbare intr-o alta camera, ascundeti un obiect intr-un loc nici prea ferit, nici prea expus. Apoi indemnati-l sa il caute.

O varianta mai palpitanta a acestui joc este Apa, foc, foc care il ajuta pe copil sa gaseasca mai usor obiectul printr-un indiciu: pe masura ce se apropie de ascunzatoare, i se spune “Foc, foc!”, iar daca se indeparteaza i se striga “Apa, apa!”

Cos

Asezati un cos in mijlocul camerei si fabricati o minge dintr-o hartie mototolita. Apoi incercati sa aruncati mingea astfel mesterita in cos asezandu-va mai aproape sau mai departe de acesta.

Pentru a complica jocul, asezati cosul pe un scaun, apoi pe o masa. Antrenati toata familia (sau cresa, mi-ar placea sa spun).

Joc cu folos, caci jucatul este sanatos!

Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu