Programe educative si creative pentru copii de la 2 la 6 ani

Primele frunze galbene cad din copaci, e pe sfarsite si vacanţa, dar au început înscrierile la atelierele, programele educative şi cursurile pentru prunci şi copiluţi.

Răvaşul meu de astăzi vrea să va îndrume spre un asemenea loc. Un loc tainic, pregătit pentru copiluţi de 2, 3 sau 4, 5 sau 6 anişori. Pentru ei in mod special, asociaţia De dragul artei a gândit şi inventat programe educative şi creative în spaţiul şi el creativ al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. Programele încep la sfârşitul acestei săptămâni, dar înscrierile pentru acestea au început deja.

Pentru că diferenţele dintre copiii de vârstele mici sunt mari, programele sunt gândite diferenţiat: pentru copii de 2-3 anişori şi separat pentru 3-4 sau 4-6 anişori. De asemenea, se lucrează cu un grup restrâns, de maximum 10 copii, alături de părinţi, bunici care sunt şi ei integraţi în activitate.

Aceste programe educative au apărut din nevoia de a uşura accesul la artă şi, în general, la cultură pentru copiii de vârstă mică, excluşi de obicei din astfel de activităţi pe motiv că ar fi prea mici ‘pentru a înţelege ceva’. Copiii vor privi obiecte de patrimoniu şi le vor înţelege prin joc în sălile muzeului, iar în partea de atelier a programului vor manipula materiale şi vor meşteri din ele câte-n lună şi în stele.

Pentru a fi totul cât mai pe potriva şi pe placul pruncilor, educatorii muzeali şi specialiştii în educaţia timpurie s-au luat de mână cu actori si cu artişti plastici. Împreună au conceput o poveste vie ‘Unde-o fi Moş Mogoş?’ care se va petrece la Muzeul Ţăranului Român timp de două luni: septembrie şi octombrie cu participarea activă a celor mici.

Dacă vreţi să ştiţi mai multe şi să intraţi în joc, accesaţi pagina www.dedragulartei.ro şi înscrieţi-vă ca fan pe Facebook aici.

Acest articol a fost publicat în Afara. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Programe educative si creative pentru copii de la 2 la 6 ani

 1. Pingback: Programe educative despre martisor in gradinite | Casa din copac

 2. alina zice:

  A folosit cineva pentru educatia copilului laptopul asta: http://bubizaurus.ro/deals/laptop-educativ-pentru-copiii-cu-doar-75-lei_49.html
  Va rog sa-mi spuneti si mie daca a ajutat ca cel mic sa invete engleza sau daca vi se pare prea devreme pentru un copil de 6 ani sa folosesca un laptopel.

  • casadincopac zice:

   In casuta noastra nu a fost folosit acest laptop si nici altele. Asta nu inseamna ca le-am nega valentele educative. Insa, parerea noastra despre invatarea limbilor straine la copiii mici este aceea ca ea se realizeaza in prezenta unui adult sau a altor copii prin comunicarea directa. O jucarie care se vrea suficienta unui astfel de demers educational nu ni se pare potrivita. Limbile straine se invata prin dialog, prin viu grai, prin joc, iar simpla repetare a unor cuvinte in limba respectiva, chiar asocierea cuvantului cu o imagine, mai ales la un copil de peste sase ani nu cred ca este destul. Asadar, jucarioara poate fi utila, dar nu si suficienta din punctul nostru de vedere.
   Va multumim ca ne cereti parerea.. ca toate celelalte pareri din lume, este una subiectiva:) Poate mai sunt si alti doritori sa se exprime.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s