Trei jocuri pentru copiluti de 2-3 ani

Trei joculete de facut cu un om mare drept ajutor, in grup sau in doi.

Ghiceste unde te afli!

Copilul va fi legat la ochi cu o esarfa si va fi plimbat in brate din camera in camera de catre mama, tata sau oricine altcineva gata de joaca. Pentru a-l deruta pe copil se poate trece de mai multe ori prin aceeasi camera.

La oprire, loc ales de catre adult, copilul va trebui sa ghiceasca camera in care se afla: fie fara nici un indiciu, bazandu-se pe simtul orientarii, fie ajutat de pipairea diverselor obiecte din camera respectiva.

Cuvinte amestecate

In timp ce vorbiti despre vrutele si nevrutele cotidiene, amestecati cuvintele inversand topica sau inlocuind un cuvant dintr-o propozitie cu altul total nepotrivit contextului, cum ar fi: „Ma duc sa ma spal pe dinti cu furculita” Copilul trebuie sa gaseasca cuvintele potrivite in fiecare situatie.

Ghiceste desenul!

Pe o foaie mare faceti un desen, eventual cu cat mai multe detalii, fara ca pruncul sa il vada. Apoi acoperiti cu foi de dimensiuni mai mici, asezate unele langa altele. Trageti apoi una sau doua in prezenta lui si rugati-l sa ghiceasca despre ce desen este vorba. Daca nu ghiceste, retrageti treptat cate o foaie pana cand veti dezvalui intregul desen.

Joc cu folos!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!, Varstele copiilor: trasaturi si activitati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s