Doua jocuri de grup pentru copii de 3-4 ani

Copiii de peste trei si patru ani se joaca foarte bine laolalta cu altii de-o seama sau mai mari. Aceste jocuri sunt potrivite spre a fi jucate intr-un grup mai mare cu sau fara supravegherea unui om mare. Sunt jocuri de miscare, antrenante potrivite spre educarea simtului echilibrului si a vitezei de reactie. Dar si pentru dezvoltarea spiritului de fair-play si a simtului umorului.

Trenuletul

Printr-o numaratoare (la categoria Felurite, ticluite iscusite gasiti un post cu numaratori pentru jocuri), se desemneaza copilul care va incepe jocul: el va fi locomotiva. Toti ceilalti trebuie sa se aseze in sir in spatele sau, fiecare tinandu-se cu mainile de mijlocul celui din fata. Conducatorul jocului, adica locomotiva porneste calatoria si ii da ritmul: poate mari sau incetini brusc mersul, poate schimba tipul mersului (mersul piticului, mers serpuit, mers sarit etc.). In tot acest timp ceilalti nu trebuie sa isi dea drumul la maini. Cei care se desprind ies afara din joc pana cand ramane un singur copil legat de locomotiva. Acela va deveni conducatorul jocului urmator.

Trei

Pentru jucarea acestui joc este nevoie de un numar de copii divizibil la trei. Se vor forma deci grupuri de cate trei copii. Doi copii din fiecare grup se vor tine de maini in asa fel incat cel de-al treilea sa ramana prins la mijloc, intre mainile lor. Cei doi vor porni lent de pe loc, al treilea trebuind sa tina ritmul cu ei fara sa iasa din cerc. Cei doi pot diversifica miscarile, le pot accelera sau incetini brusc in asa fel incat sa il puna la incercare pe cel de-al treilea.

Pentru diversificare se pot schimba rolurile: jucatorul din mijloc sa fie cel care conduce miscarea grupului.

Jocul acesta se poate juca fie sub forma de concurs, fie doar de amuzament, fara castigatori si perdanti.

Joc cu folos!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!, Varstele copiilor: trasaturi si activitati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s