Trei jocuri minimaliste pentru copiii de peste 4 anisori

Trei jocuri fara nimic altceva trebuincios in afara de voi insiva. Il puteti juca asadar, fie acasa stand cu picioarele pe pereti si cu ochii in tavan, fie in tren, fie in timp ce strabateti aglomeratia orasului, fie cand mergeti pe bicicleta, fie cand ploua, fie cand e soare, fie, fie, fie.

Sunetul interzis

Alegeti un sunet (a, z, c, p …) pe care sa il desemnati “sunetul interzis”. Apoi cautati cuvinte care sa nu contina sunetul respectiv. Fiecare greseala va adauga un punct in palmaresul “adversarului”/”adversarilor”.

Pentru complicarea jocului, puteti sa mariti numarul conditiilor: cuvintele sa inceapa sau sa se termine cu un anumit sunet, sa mariti numarul sunetelor interzise etc.

Minciunica

Spuneti copilului cateva propozitii sau fraze dintre care una sa fie falsa. El trebuie sa o ghiceasca pe aceea. De exemplu: “Noaptea se vad stelele pe cer.”, “Marul se tine de creanga cu ajutorul coditei”, “Zapada este acelasi lucru cu gheata”. Lasati-i un timp de gandire si vorbiti apoi despre alegerea facuta.

Pentru complicarea jocului puteti inversa rolurile.

Pamant, cer, apa

Joculet despre animale: de fiecare data cand dumneavoastra pronuntati pamant, cer sau apa, prichindelul trebuie sa numeasca un animal care traieste in zona respectiva.

Puteti complica jocul cerandu-i sa numeasca animale care traiesc in cate doua dintre zonele amintite. De exemplu, pe pamant si in apa: testoasa. De asemenea, o alta varianta ar fi sa micsorati timpul de gandire.

Joc cu folos!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!, Varstele copiilor: trasaturi si activitati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Trei jocuri minimaliste pentru copiii de peste 4 anisori

  1. raluca bn zice:

    am jucat pamant, cer, apa cu ilinca de 3 ani si 10 luni si ghiciti care a fost unul dintre primele animale numite care traiesc in apa? Scafandrul!!! si, da, stie ce este un scafandru, adica faptul ca e om 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s