Cateva jocuri pentru pruncii de doi anisori

Pentru parintei de copii mari de doi ani. Iata ce v-am pregatit: cateva jocuri si activitati de facut impreuna pentru invatarea de lucruri noi si de folos si pentru recreere.

Activitati pentru dezvoltarea senzoriala:

– In sticlute, cutii sau plicuri goale, puneti condimente, fructe uscate, cacao, cafea si ce va mai trece prin cap: cereti-i si invatati-l sa le miroasa si sa le recunoasca rand pe rand.

– Inregistrati sau cautati pe internet sunete din lumea sa inconjuratoare: scartaitul unei usi, miaunatul unei pisici, latratul unui caine, tunetul, sunetul ploii etc. Apoi, desenati pe o hartie obiectele care scot sunetele respective. De fiecare data cand recunoaste un sunet, rugati-l sa vi-l arate sau sa il coloreze cu creioane colorate.

– Pentru recunoasterea perechilor de antonime cald/rece, solid/lichid, iata un joc de facut in apa. In timp ce se scalda, aduceti-i o punga cu apa rece si rugati-l sa puna mana pe ea si sa o compare cu cea in care se spala, apoi, comparati impreuna o punga cu gheata si apa din cada. Aratati-i cum se topeste gheata.

Activitati pentru dezvoltarea urechii muzicale:

– Manuiti o marioneta in timp ce cantati un cantec (eventual unul nou) ca si cand ar canta aceasta si nu dumneavoastra

– Inventati o poveste in care copiii sa intervina cu sunete si zgomote: cu ajutorul unor instrumente muzicale sau din gura, prin lovirea picioarelor de podea sau prin batai din palme, pocnituri din degete sau onomatopee, sa participe si ei la spunerea povestii respective. Puteti juca jocul acesta si cand cresc un pic mai maricei inventand povestea impreuna.

– Asezati-va in spatele copilului si faceti zgomot cu un obiect. El trebuie sa ghiceasca obiectul. Incurajati-l sa puna intrebari in asa fel incat sa il descopere. Pentru complicarea jocului, ii puteti raspunde la intrebari doar prin da sau nu.

Mai gasiti si alte jocuri la categoria Jocuri, jucarii, piua! pe care va invit sa o explorati din cand in cand pentru ca se imbogateste si se impodobeste regulat.

Joc cu folos!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!, Varstele copiilor: trasaturi si activitati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s