Joc de memorie vizuala

Acest joc se poate face chiar de la 2 anisori si poate fi jucat chiar si pana cand copilul implineste 8 ani cu variante mai complexe si utilizandu-se un numar mai mare de obiecte. Este nevoie de minimum 2 jucatori, maximum cat sa nu fie agitatia mai mare decat atentia.

Pe o masa, unul dintre jucatori va aseza 10-15-20 de obiecte de mici dimensiuni. De exemplu: ascutitoare, creion, ceas, ochelari, bila, furculita etc.

Celalalt jucator/ceilalti jucatori pe rand va/vor trece si va/vor privi obiectele timp de 30 de secunde-1 minut, in functie de varsta. Conducatorul jocului le va indeparta de pe masa iar celalalt/ceilalti va/vor trebui sa enumere din memorie cat mai multe dintre obiectele observate. Celalalt, cand sunt doar doi jucatori, sau castigatorul jocului precedent, cand sunt mai mult de doi, va pregati urmatorul joc.

Pentru complicarea jocului se va mari numarul obiectelor sau se va micsora timpul de observare a acestora.

Variante: Recunoasterea si enumerarea obiectelor sa fie facuta in urma trecerii acestora prin filtrul unui simt ales in prealabil. De exemplu: sa fie recunoscute cat mai multe obiecte prin pipairea acestora cu ochii inchisi sau printr-o panza netransparenta (simtul tactil) sau, jucatorii avand ochii inchisi, conducatorul jocului sa loveasca usor fiecare obiect cu un betigas in asa fel incat fiecare sa scoata un sunet caracteristic. Jucatorii vor recunoaste obiectele in functie de sunetul auzit (simtul auzului).

Sfaturi: Pentru a va aminti cat mai usor obiectele, acestea pot fi grupate mental in functie de diferite caracteristici ale acestora sau ale asezarii lor pe masa.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Jocuri, jucarii, piua!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s